Четирима младежи загинаха в катастрофа
Четирима младежи загинаха в катастрофа / DarikNews
Четирима младежи загинаха тази сутрин при тежка катастрофа между пазарджишките села Исперихово и Ново село. По информация на КАТ, шофьорът на джипа е губил управление и се е ударил челно в бетонна стена на водосток. Като по чудо е оцелял само един от пътниците - 17-годишният Димитър, който е настанен във Втора хирургия на областната болница в Пазарджик с черепно-мозъчна травма, но без опасност за живота.

Загиналият водач на джипа "Тойота Ланд Круизер " е на 33 години, а останалите три жертви са на 16, 17 и 18 години, съобщи началникът на КАТ гл. инспектор Стефан Божилов. Деформираната до неузнаваемост кола е рязана, за да бъдат извадени телата.

Загиналите са роми от пазарджишкото село Говедаре. По информация на Регионалния инспекторат по образование, непълнолетните момчета са учили в местното училище до 8-ми клас, но не са завършили образованието си.

Директорът на основното училище в Говедаре Стоянка Рангелова коментира, че по всяка вероятност момчетата са се прибирали от дискотека. След аутопсията ще стане ясно дали 33-годишният шофьор е употребил алкохол, преди да седне зад волана.

Движението по направлението Исперихово-Ново село беше ограничено в продължение на четири часа след катастрофата, която е станала около 5 часа.