4300 ученици и 450 учители - в ремонтирани училища до октомври `2010
4300 ученици и 450 учители - в ремонтирани училища до октомври `2010 / снимка: Валентина Добринчева

Община Добрич стартира мащабен проект за модернизиране на образователната инфраструктура в града. Проектът ще подобри условията за учене и труд на близо 4300 деца и ученици, както и на 450 преподаватели и възпитатели, съобщават от кметството.

Финансирането е по Оперативна програма «Регионално развитие» в размер на 5 093 349 лева. Финансовият принос на общината за реализацията на проекта е 110 075 лева.

Конкретните дейности предвиждат модернизиране на 5 добрички училища и 2 детски градини с цел подобряване качеството на образователния процес.  Ще бъдат извършени ремонти в СОУ "Св. Климент Охридски", Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", СОУ "Димитър Талев", Спортно училище "Г. С. Раковски", СОУ "П.Р. Славейков" и в детските градини с номера 9 и 10.

Във всяко едно от учебните заведения ще бъдат подобрени енергийните характеристики на сградите чрез подмяна на дограмата, ще се реконструират електро- и ВиК инсталациите, ще се ремонтират покривите, фасадите, занималните, спалните и помощните помещения, офисите и санитарните възли.

Мащабните ремонти трябва да приключат до октомври месец 2010 година.