Три момичета от Търговище заминават на състезание в Хага
Три момичета от Търговище заминават на състезание в Хага / Диляна Стойчева/
Трима състезатели от Търговище заминават утре за традиционния турнир по спортна стрелба с пневматично оръжие в Хага. Треньорите Диана Асенова и Христо Маринов са гласували доверие на Моника Костова и Наталия Жечева в дисциплината пистолет и на Янина Станчева – пушка. Трите момичета постигнаха много добри резултати и на провелото се през почивните дни Зоново първенство в Търговище.

Осем отбора от Северна България се включиха в Зоновото първенство по спортна стрелба за мъже, жени, девойки и юноши с пневматично оръжие в Търговище.

В дисциплината пистолет, 40 изстрела на 10м. при девойките, първа стана Наталия Жечева с 367т. От СК „Светкавица”- Търговище. Втора и трета останаха съотборничките и Кристияна Кръстева и Моника Костова. При юношите в дисциплината пистолет 60 изстрела на 10 м. Първото място зае Георги Узунов- „Снайпер” Силистра, втори е Мартин Пейков от „Дунав”-Русе, а трети е състезателят на СК „Светкавица” Стефан Стефанов.

При мъжете търговищкият стрелец Радослав Димитров завърши четвърти. Първи бе Александър Луканов от АП-Спорт, Велико Търново, следван от Емилиян Татаров - „Дунав” и Димчо Манолов, АП-Спорт. При жените първите три места заеха Невена Цветкова от СК „Стрелба”-Варна, Гинка Дачева от СК „Снайпер”-Силистра и Яна Митева от АП-Спорт.

В дисциплина – пушка, при девойките на първо място е спортиста на Търговище за 2008г. Янина Станчева с 389т. След нея се наредиха съотборничките и Емине Зеидова с 373 т. и Тихомира Йорданова с 364 т.

При юношите Светлин Стаменов от СК „Светкавица”, спечели първото място, следван от Добрин Буров- „Етър”-В. Търново и съотборника си Радостин Дяков. При мъжете първото място грабна Георги Топалов от „Етър”-В.Търново, а при жените Петя Луканова от АП-Спорт- В.Търново.