Регионален печат в понеделник
Регионален печат в понеделник / netinfo
Вчера в Русе: Засипаха Станишев и Масларова с въпроси за пенсиите. Това е водещото заглавие на вестник „Бряг”. Възрастна русенка поиска намаляване броя на депутатите, заради демографския срив в страната. Най-често задаваният въпрос към министър-председателя Сергей Станишев и министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова при посещението им вчера в Русе беше за размера на пенсиите.

36 деца от Могилино вече са извън дома.Те са преместени в по-подходящи социални заведения. Това стана ясно вчера при посещението на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова в дома.

Борислав Българинов: Част от природния газ в хранилището “Чирен” е била открадната още преди да започне газовата криза. Депутатът настоява за анкетна комисия по случая.

БТК продава старата и новата пощ в Русе? Сделката за атрактивната сграда в самия центъ на града била въпрос на дни, от компанията засега те коментират.

За година в Русе са постъпили 915 жалби от недоволни клиенти в Комисията за защита на потребетилите. Повечето от опасните стоки са с китайски произход, предупреждав Цветан Христо, директор на регионалната дирекция.

От страница „Бизнес” четете интревю с Галина Пенчева началник от отдел „Обслужване” в НАП- Русе. Заради плоския данък голяма част от гражданите няма да довнасят нищо. Облекченията, които сега могат да ползват русенци, са по-малко спрямо миналата година, казва Галина Пенчева.

Качулки атакуваха ГКПП-Дунав мост. Това е водещото заглавие на „Утро”. Разнородна валута-долари, евро и румънски леи, е извадена от джобовете на гранични полицаи по време на показна акция, извършена в петък вечерта на Дунав мост на входа за България.

Станишев е първият премиер посетил дом „Възраждане”, пише още на първа. Държавна почивка за хората от старческия дом и през тази година, обещаха премиерът и министър Масларова, след като чуха благодарностите на 30 души, които през есента на 2008 са почивали в Пампорово.

Съд решава за глобите на кмет и общинари за дискриминация, пише на трета. Дали кметът Божидар Йотов ще плати глоба от 500 лева като виновен за допускане на дискриминация срещу све служителки в детски ясли, ще стане ясно до месец, когато по този необичаен казус ще се произнесе върховният административен съд. Историята се разиграва около заплатите на медицинската сестра Фидес Юсеинова и възпитателката Катя Колева от детски ясли 1 и 5.

Нотариус взема до 6000 лева такса за прехвърляне на имот, пише на пета. Всички тарифи литват нагоре, когато юристите получат нужното съгласие от правосъдното министерство.

Продажбите на „Спарки” падат със 17 процента, четем на страницата Бизнес. Русенската компания отчете 3.9 млн. Лева печалба за 2008-ма.