Tesla пусна още по-спортен роудстър
Tesla пусна още по-спортен роудстър / снимка: Speed-Press

Американският производител Tesla, нашумял напоследък с електрическия си роудстър, продължава да доразвива идеята си и сега предлага още по-спортен екологичен модел. Tesla Roadster S като за начало ускорява от 0 до 97 км/ч за две десети от секундата по-малко от първия модел на Tesla.

Спортният характер на новото издание е подсилен от нови батерии, джанти, окачване и амортисьори. От 112 000 евро започват цените на новата електрическа тесла, а първите снимки вече са налице. Доставките на по-спортния роудстър започват от юни.

От компанията планират да започнат производството и на луксозен 5-местен седан с 4 врати от 2011 г.

До момента Tesla е доставила повече от 150 роудстъра по света и около 1100 души са в листата на чакащите своята поръчка, като купувачите, които още не са получили своя електророудстър, могат да се преориентират още сега към версията S.

Междувременно атрактивният кмет на Лондон Борис Джонсън бе поредната известна личност в Англия, която изпробва Tesla Roadster. Един автомобил от американския модел в момента е в Обединеното кралство и може да бъде изпробван от известни личности. Борис Джонсън го кара по време на екологичното изложение IQ2, в рамките на което известни експерти в областта на опазването на природата ще държат лекции. Борис Джонсън, обеща, че следващият му автомобил ще бъде електрически и в градът ще има инфраструктура за зареждане на такива коли.