Жълтото е цветът на 2009 г.
Жълтото е цветът на 2009 г. / netinfo

Жълтото ще бъде цветът на 2009 г. Това твърдят от Института по цветовете "Пантон", който работи в тясна връзка с представителите на модната индустрия.

Специалистите казват, че особено популярен ще е ярък нюанс на жълтото (наричан "мимоза", бел.ред.), характерен за някои от цветовете на мимозата.

"Според мен това е най-чудесният цвят, който символизира бъдещето. Жълтото винаги е свързвано с топлина, светлина и радост - всички онези неща, от които ужасно се нуждаем в този момент", казва Леатрис Айземан, изпълнителен директор на "Пантон".

Пролетните колекции, които скоро ще залеят магазините, са доказателство за силата на жълтото тази година. След броени седмици ще пожълтеят витрините в световните модни столици Париж, Лондон, Милано, Ню Йорк.

Без значение дали ще е рокля, сако, джинси или някакъв аксесоар, дамите задължително трябва да имат нещо жълто в гардероба си тази година.

По-смелите, които досега са демонстрирали индивидуалност с ярки жълти дрехи, сега ще бъдат леко засенчени, защото любимият им цвят тази година няма да е само тяхна запазена марка.

Дамите трябва да имат нещо жълто в гардероба си тази година... То може да е само детайл в аксесоарите... ... или пък да ги обсеби изцяло.