ДСБ искат разследване на смъртта на починалия мъж в 4 РПУ
ДСБ искат разследване на смъртта на починалия мъж в 4 РПУ / netinfo

На възрастния мъж, починал в Четвърто РПУ в нощта на първия протест, когато имаше десетки арестувани и равнени, не е била предоставена лекарска помощ, а той е декларирал, че не е в добро здравословно състояние. Такива данни изнесоха на пресконференция от ДСБ.

Нагла лъжа нарекоха от ДСБ твърденията на МВР, че починалият Методи Маринов не е бил сред протестиращите в сряда. Четиримата свидетели на случилото се, които тъмносините срещнаха с медиите, са се запознали с възрастния мъж в 4 РПУ, а едното момче е видяло тюхкането на служителите в районното при прилошаването му, а след това и настъпването на смъртта.

Четиримата посочиха, че мъжът е имал лепенка „Серго, върви си” на якето, което според тях е абсолютно доказателство, че е бил на митинга. Те определиха като лъжа твърдението на МВР, че възрастният мъж е бил автоджамбазин, защото имал вид на абсолютно нормален възрастен човек. Момчетата разказаха, че полицаите в районното са ги малтретирали. „Докато пикаех, ме удряха в бъбреците”, заяви едно от тях.

ДСБ настояват главният прокурор да разпореди разследване на случая, а председателят на Народното събрание да свика извънредно заседание на парламента утре, на което министър-председателят да подаде оставката на правителството. Ето и имената на четиримата свидетели: Асен Витанов, Марин Маринов, Кристиян Коцелов и Петър Смилков.