• Размер на шрифта:

Депутатите гласуваха по-високи субсидии за политическите партии

13 януари 2009 16:56 | Автор: Деа Манолова

Депутатите гласуваха по-високи субсидии за политическите партии © снимкa: Sofia Photo Agency  

От 2 на 5% скочи държавната субсидия за политическите партии. По този начин за всеки получен глас на предишните парламентарни избори партията ще получава по 12 лева годишна субсидия, стана ясно след като депутатите одобриха окончателно промените в закона за политическите партии.

 

Промените предвиждат да се забранят даренията за политически партии от юридически лица. Тези от физически ще бъдат максимум 10 000 лева годишно. Депутатите одобриха за регистрация на партия да са нужни 2500 подписа членска маса. Сред приетите предложение е и още, че партиите ще трябва да водят публичен регистър, в който да бъдат записвани стойността и произхода на даренията, както и социологическите и рекламни агенции, с които партиите работят.

 

Отпадна изискването, за да участва на предстоящи избори, на предишни, партията да е получила над 1% електорална подкрепа. Депутатите приеха Сметната палата да проверява не само приходите, но и разходите на партиите.

 Етикети: Депутати, субсидии, политически партии, прието, избори

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още