8 ранени при взрив на газова бутилка в село Скравена
8 ранени при взрив на газова бутилка в село Скравена / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
8 души са ранени при взрив на газова бутилка в заведение в ботевградското село Скравена, сред пострадалите има и 19-годишно момиче. Те са приети за лечение в Института за спешна медицинска помощ „Пирогов”. Пострадалите са в тежко състояние, с изгаряния от 25 до 85 процента и с опасност за живота, съобщи за Дарик проф. Огнян Хаджийски, ръководител на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в "Пирогов". Той допълни, че на ранените им предстои операция.

Инцидентът е станал малко след 19.00 часа. Газовата бутилка е избухнала в барче, което се намира в центъра на ботевградското село Скравена. Пристигналите на мястото екипи на пожарната са загасили огъня, който е избухнал след взрива. Бутилката с газ е била оставена близо до печка и това вероятно е предизвикало експлозията, сочат първоначалните данни. На 13 януари ще бъдат ясни окончателните причини за инцидента в заведението, когато допълнителен екип от следователи и експерти от Национална служба „Пожарна безопасност” ще направи още един оглед на мястото на взрива.

Шест линейки от Етрополе, Правец и София са били изпратени на мястото на инцидента. Хората, които са били в заведението както и персоналът са били евакуирани.