Пияни полицаи в центъра на скандал в Студентски град
Пияни полицаи в центъра на скандал в Студентски град / cнимкa: Sofia Photo Agency
Четирима столични полицаи предизвикаха пиянски скандал в дискотека в Студентски град. Служителите на вътрешното министерство поискали да влязат в дискотека „Ориент 33”, за да си допият. Охраната на заведението не ги пуснала, защото били видимо пияни, и това предизвикало инцидента.

„Между двете групи мъже избухнал скандал, а гардовете на дискотеката извикали дежурен патрул от Седмо РПУ”, разказва началника на полицейското управление Петър Неделчев.

„Нашите служители са доведени в районното управление, заедно с охранителите. Образувана е преписка, имаме жалби, подадени и от двете страни за неправомерни действия. На служителите е разпоредено да отидат в поделенията и да докладват на своите началници”, каза Неделчев. Инцидентът е станал малко преди 3.00 часа след полунощ. Трима от задържаните полицаи са от Четвърто РПУ, а един от Столична дирекция „Охранителна полиция”.

Четиримата служители на МВР са се опитали да нарушат заповед на полицията в заведения в Студентски град да не се допускат пияни хора. Случаят е даден на инспектората на МВР заради уронване на престижа на професията.