Избраха Меглена Кунева за Еврокомисар на годината
Избраха Меглена Кунева за Еврокомисар на годината / cнимкa: Sofia Photo Agency

Меглена Кунева е избрана за Еврокомисар на годината от списание „European Agenda". Церемонията по връчването на наградите ще се проведе в сряда – 3-ти декември в Брюксел.

Номинации в отделните категории се правят от читателите на списанието. Те се обсъждат от жури, в което влизат представители на европейски асоциации, неправителствени организации, работещи в областта на евроинтеграцията, водещи компании, регионални представителства и медии.

Меглена Кунева беше номинирана заради постижения в дейността й като комисар за защита на потребителите, като се има предвид и краткия период, който е изминал от нейното избиране.

Наградите на списание „European Agenda" са разделени в няколко категории , като наградата за „Политик на годината” ще получи председателят на Европарламента Ханс-Герд Пьотеринг.

Тази вечер стана известно и това, че Меглена Кунева, отговаряща за защитата на европейските потребители, е избрана за "Европеец на годината" в анкетата на близкото до европейските институции издание "European Voice”.