Майкъл Джексън сключи сделка с бахрейнския принц извън съда
Майкъл Джексън сключи сделка с бахрейнския принц извън съда / БГНЕС
Американският поп изпълнител Майкъл Джексън сключи извънсъдебно споразумение с принца на Бахрейн, който го съдеше за седем милиона долара в Лондон, съобщи агенция Франс прес, като се позова на говорител на звездата. Днес Майкъл Джексън трябваше да се яви лично в съда, но бе информиран от адвокатите си, че двете страни са постигнали принципно споразумение.

Вторият син на краля на Бахрейн шейх Абдула бен Хамад ал Халифа заведе срещу певеца дело за нарушаване на договор. Заседанията на съда започнаха на 17 ноември.

Според адвокат на шейх Абдула, Майкъл Джексън обещал, че ще издаде нов албум със звукозаписната компания на принца 2 Seas Records, както и да напише автобиография и да играе в музикална комедия, но не изпълнил обещанието си, което предизвикало недоволството на шейх Абдула. Певецът, финансово подкрепян от шейх Абдула от 2005 г., отрича да има сключен договор с него и заяви, че получените пари са били "подарък".

Майкъл Джексън не е издавал албум от 2001 г., когато излезе "Invincible". Той нямаше особен успех. Кариерата и финансовите дела на Майкъл Джексън се сринаха след арестуването му през 2003 г. и процеса за блудство с 13 годишно момче. Оттогава той не може да изплати дълговете си.