Велбъжд и Бузлуджа  отпаднаха от купа- БФС
Велбъжд и Бузлуджа отпаднаха от купа- БФС / netinfo

  Юношите на "Велбъжд" родени 1993 г. изпуснаха шанса да отстранят "Локомотив"- София от турнира за купата на БФС. Кюстендилци загубиха като гости с 2:0.

  "Мачът беше равностоен, дори в повечето време ние бяхме по- добрия отбор. Цяло първо полувреме играхме в тяхната половина, но изпуснахме чисти голови положения. Жалко, защото децата имаха сили да продължат напред", каза за Дарик директорът на детско- юношеската школа на "Велбъжд" Анатоли Бачовски.

  И другият кюстендилски представител в турнира, но при родените 1995 година, "Бузлуджа" отпадна след 0:3 срещу ЦСКА на терена в село Соволяно. Срещу родния си клуб игра Ясен Деянов, който от тази година е в селекцията на Ангел Калбуров.

  "Паднахме от бъдещия носител на купата, но се представихме достойно", заяви президентът на "Бузлуджа" Илчо Велинов. Договорена е контрола с отбора на "Левски", като предстои да се уточни датата, на която ще се играе мача в Кюстендил. "Надявам се да ни бъде дадено да играем на някои от градските стадиони, за да стане истински празник за децата", каза още пред Дарик Велинов.

  В "Левски" / родени 1995 г. / играят двама футболисти от кюстендилския клуб Костадин Куков и Владислав Мисяк.