В ГДБОП не е правена разработка за сайта Опасните
В ГДБОП не е правена разработка за сайта Опасните / снимкa: Sofia Photo Agency

В ГДБОП не е правена разработка за анонимния интернет сайт "Опасните". Това съобщиха от МВР във връзка с въпрос, който беше зададен на министъра на вътрешните работи Михаил Миков от журналисти, присъствали на откриването на новата учебна година в Академията на МВР.

Поради тази причина не е вярно твърдението, че от ДАНС са иззели разработката от отдела за противодействие на компютърните престъпления на ГДБОП, добавят от МВР. Службата е оказвала единствено поисканата от ДАНС помощ при работата по сайта "Опасните".

По-рано днес министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че не знае коя е конфликтната информация в сайта „Опасните”, която е провокирала ГДБОП и ДАНС да се занимават със случая.

Вътрешният министър допълни още, че ще провери защо разработката е била изтеглена от Генералната дирекция за борба с организираната престъпност в ДАНС. Според него по случая с Огнян Стефанов са събрани много данни, но част от свидетелите отказват да помагат на полицията. Включването на Държавната агенция за национална сигурност в този случай е било наложено от това, че ДАНС е имала преки контакти с пребития журналист, съобщи още Михаил Миков.