Фрог нюз излизат на протест
Фрог нюз излизат на протест / netinfo
Журналистите в сайта "Фрог нюз" ще излязат утре на протест в София в подкрепа на своя главен редактор Огнян Стефанов, който бе пребит жестоко. Колегите призоваха гражданите да се присъединят към тях в 10 часа в градинката до Министерството на вътрешните работи.

За зверското посегателство срещу българския журналист Огнян Стефанов са информирани всички международни журналистически организации, които са заявили готовност за подкрепа на българските си колеги и свободата на словото в България, каза зам.-главният редактор на сайта Александър Иванов. По думите му това е една наказателна и показателна акция, която цели да изплаши журналистическата гилдия.

Заместникът на Огнян Стефанов каза, че не знае кои са двамата мъже, с които шефът му е вечерял преди покушението, но версията, че те са избягали, не му се струва много реалистична. Александър Иванов не изключи обаче версията, че се цели дестабилизация на държавата и насочване на общественото внимание към работата на Държавната агенция за национална сигурност.

„Има и такава версия, защото адресатите в сайта, хората, за които сме писали по-критично, са президентът Георги Първанов, бившият вътрешен министър Румен Петков, и нищо чудно Огнян да се е оказал жертвата, бушонът, който трябва да изгърми, за да се дискредитира ДАНС, значи тази версия не трябва да бъде отхвърляна с лека ръка”, каза още Александър Иванов.