6 години затвор заплашват зам.-председателя на ДАМС
6 години затвор заплашват зам.-председателя на ДАМС / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

До шест години затвор и глоба до 5000 лева заплашват арестувания тази сутрин заместник-председател на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) Иван Леков.

Прокуратурата ще повдигне обвинение на Иван Леков за това, че е поискал или приел облага, за да упражни влияние при вземане на решение на длъжностно лице.

Тази сутрин бившият футболен съдия Христо Ристосков е внесъл в прокуратурата материали, за които твърди, че уличават Леков във взимане на подкуп. И без тези материали, щяхме да го задържим, каза градският прокурор на София Николай Кокинов: „Ако не ги беше предал тази сутрин, пак щяхме да реализираме същото нещо. Единият предаде материалите, спрямо другия бяхме намислили това процесуално-следствено действие и го направихме”.

До края на тази или началото на следващата седмица ще стане ясно дали ще има още арести, или не, допълни Кокинов.

Малко преди 13 часа държавни агенти изведоха арестувания по-рано днес Иван Леков от сградата на ДАНС на ул. "Черковна" в столицата. Леков бе конвоиран в черен джип в неизвестна засега посока, придружаван от още един автомобил, пълен с агенти на агенцията за национална сигурност.