Стартира традиционната акция Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!
Стартира традиционната акция Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя! / netinfo
Традиционната акция на полицията “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” ще се проведе от 12 до 30 септември. Целта й е ограничаване предпоставките за пътни злополуки с деца. На 15 септември ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие и контрол в районите на училищата. Ще се следи за спазване ограниченията на скоростта и предимството. При необходимост ще се регулира движението на МПС и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане на децата и техните придружители.

От 12 до 23 септември ще бъде извършен оглед на сигнализацията, маркировката, осветлението, предпазните огради и парапети, както и на обезопасеността на входовете на училищата. Активният контрол в най-рисковите райони в часовете на отиване и връщане от училище на децата ще продължи до 17 октомври.

През първия учебен срок на новата учебна година пред учениците от началния курс служители на Полицията ще изнесат беседи за пътната безопасност. От полицията апелират към водачите на МПС през деня на на 15 септември да се движат с включени фарове на къси светлини, като призив за опазване на децата на пътя.