Миков докладва за 100 млн. лева, похарчени за СРС-та
Миков докладва за 100 млн. лева, похарчени за СРС-та / Sofia Photo Agency
Министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще докладва пред ресорната парламентарна комисия как през последните две години за специални разузнавателни средства ведомството е похарчило близо 100 милиона лева. Информацията за похарчените пари за СРС-та беше изнесена на вчерашното заседание на вътрешната комисия от председателя й Минчо Спасов, който цитира справка на сегашното ръководство на МВР.

Според председателя на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов сумата е много голяма спрямо ефективността на използване на специални разузнавателни средства.

"За мен парите са твърде много, отнесени към успеваемостта. Всички виждаме, че борбата с престъпността и по-специално организираната престъпност, тежката престъпност, спрямо която се прилагат СРС-та не е ефективна", каза Минчо Спасов.

Бившият вътрешен министър Румен Петков смята, че едва 1/3 от тези близо 100 млн. лв. са отишли за СРС-та.

„Само нередовен човек, злонамерен и некомпетентен може да обяви, че 95 млн. лв. са изразходвани за СРС-та. Това е лудост. В тази сума влизат Фонд „Работна заплата” на три служби, инвестиции за техника, консумативите”, каза Румен Петков.

Коментарите на опозицията в лицето на Йордан Бакалов от ОДС и Атанас Атанасов от ДС.

Всички български граждани знаят много добре, че срещу тези 94 млн. лв. не се е получило абсолютно нищо, защото ако беше се получило нещо, трябваше да има доста осъдени съмнителни бизнесмени и да са в затвора.

Крилото на Станишев атакува Румен Петков.