Стартира национална подписка срещу правителството
Стартира национална подписка срещу правителството / снимка: БГНЕС

Национална подписка срещу правителството стартира в събота - 6-ти септември, в цялата страна. Инициативата на ГЕРБ, СДС и ДСБ е да се подписват листи във вид на заповеди за уволнение на правителството на основание корупция по всички етажи на властта, некомпетентност в управление и провал на членството на България в Европейския съюз. "Отпечатани са над 750 000 заповеди за уволнение", обяви във Велико Търново председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Подписката ще продължи до 13 часа, а след това кампанията ще бъде изнесена в регионалните офиси на трите партии в страната, където подписи ще се събират до 21 септември. След това те ще бъдат изпратени до Министерски съвет.

Подписката ще стартира в срок и във Видин. Това стана ясно днес, след съвместна пресконференция на общинските лидери на трите формации – Владимир Тошев, Момчил Станков и Генади Велков. Всеки ден от 6-ти до 22-ри септември всички граждани на Видин ще могат да се подпишат в знак на протест и да дадат своя вот на недоверие към тройната коалиция, която сега управлява.

Кметът на Омуртаг не е разрешил в града да бъде обособено място за събиране на подписи в кампанията на ГЕРБ, СДС и ДСБ, с която трите партии се обявяват срещу политиката на правителството и настояват за предсрочни парламентарни избори.

Подобно решение показва, че кметът от ДПС в Омуртаг се страхува от химикалката и волеизявлението на гражданите, а това граничи с цинизъм, коментира във Велико Търново председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Структурите на ГЕРБ, ДСБ и СДС в Сливен също подкрепят националната протестна кампания „Аз съм европеец”. Пункт за събиране на подписите ще бъде разкрит пред „Стария бряст” в града. Това съобщи за Дарик Нина Митева от общинската структура на ГЕРБ в Сливен.

"Основанието на ДСБ за протеста е „провала на европейското членство на България, убийственият доклад на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), ценовият шок, загубата на европейски средства заради не усвояване на европейските пари”, заяви председателят на ДСБ Сливен д-р Радко Кесов.

На 22 септември след широк обществен дебат ще стане ясно дали ще има ден на бойкот.