Родители избягаха, за да не ваксинират детето си
Родители избягаха, за да не ваксинират детето си / netinfo
Семейна двойка в Австралия избягала заедно с новороденото си бебе на два дни, за да избегнат неговата ваксинация срещу хепатит Б, съобщи "Сидни Морнинг Хералд", цитиран от Ройтерс и БГНЕС.

Двойката изчезнала в петък след като съд разпоредил да се направи ваксинация на бебето срещу хепатит Б. Служби за защита на децата алармирали правосъдието след като родителите отказали да ваксинират бебето и след като се установило, че майката преди време е имала положителна проба за хепатит Б.

Ваксинирането не е задължително във всички австралийски щати, но в този, от който са родителите – Нова Южна Галия, здравните власти изискват задължителна ваксинация в рамките на 12 часа след раждането на деца с майка с положителен резултат за хепатит Б и следващи реваксинации.

Бащата обяснил, че бебето му е родено дребно, че дозата ще е еднаква с тази за по-едри бебета и че би искал време, за да събере повече информация за ваксината. Същото обаче се е случило и с дъщеря му, която е родена през 2005 година и която родителите не са ваксинирали.