Котка пропътува 13 км. на покрива на колата на стопанина си
Котка пропътува 13 км. на покрива на колата на стопанина си / netinfo
Двугодишната пухкава красавица Хлое от австралийския град Порт Дъглас е потвърждение на поверието, че котките имат девет живота. Поне един от резерва си тя използва по предназначение, информира ИТАР-ТАСС.

Задремала на покрива на служебния автомобил на стопанина си Майкъл Уайт, котката пропътува 13 км. Интересното е, че Уайт е лекар в бърза помощ и ужасената Хлое е трябвало да се задържи на покрива на амбулаторната кола, движеща се със скорост 100 км в час и включени фарове и сирена. След като пристигнали на посочения адрес, лекарите трябвало да оказват помощ не само на пациента. Настръхналата опашка, изпънатият гръб, разширените зеници, извадените нокти и сърцераздирателното мяукане, което по децибели не отстъпвало на сирените на линейката, е свидетелство, че Хлое съвсем не била във възторг от пътуването, пише БГНЕС.

Според собственика й, неговата любимка по чудо е останала жива. Още не мога да разбера как се е задържала на гладката повърхност и при насрещния вятър. Просто не е имало за какво да се захване, недоумява д-р Уайт. Котката-пътешественица не могла да се отърси от преживения ужас цяло денонощие и семейство Уайт трябвало да потърси специализирана помощ за своята любимка във ветеринарна клиника.