Станка Златева на финал в Пекин, България ще има още един медал
Станка Златева на финал в Пекин, България ще има още един медал / netinfo
Една от големите ни надежди за златен медал Станка Златева се класира за финала на олимпийския турнир в женската борба в категория до 72 килограма. На полуфинала българката буквално прегази полякинята Агниешка Виесчек с 2:0 части, като спечели съответно с 3:0 и 5:0.

Станка Златева показва великолепна форма от началото на надпреварата в Пекин и последователно смачка три съпернички, с което си осигури поне сребърен медал, макар че реалните й възможности са за златен.

На четвъртфиналите българката се наложи, макар и не много лесно, над испанката Майдер Унда. Срещата се игра в три части – 2:3, 6:0, 4:1 и след като загуби първата Станка се мобилизира и показа, че е фаворитът за златото в Пекин.

Състезателката ни успя да се възползва от късмета си в жребия и стартира с победа участието си в Пекин. Най-добрата ни състезателка в женската борба буквално премина през канадката Охенева Акухо и надви съперничката си с туш във втората част. Българката спечели само две точки в първата част, но след още 1,07 минути във втората взе чиста победа от канадката. По този начин тя се класира за четвъртфиналите на олимпийския турнир в дисциплината, а на полуфинала отстрани представителката на Полша Агниешка Виесчек, която победи сочената за фаворитка германка Анита Шатле с 5:4.

Финалът в категория до 72 килограма, с участието на спортист номер едно на България за 2007 година, стартира в 12.45 часа българско време.