Борисов говорил със Сертов за неизвозването на отпадъците
Борисов говорил със Сертов за неизвозването на отпадъците / netinfo
Столичният кмет Бойко Борисов е обсъдил с председателя на ДАНС Петко Сертов съвпадението в отказа на ромите да почистват столицата с поредния доклад на Европейската комисия. Ето какво още каза кметът на София:

Да се намесят и да видят кой организирано спря ромите няколко дни да ходят на работа или им осигури работа на морето срещу по-високи заплати, за да не извозват, при положение че общината е идеален платец. Платили сме всичко, създали сме цялата организация. И концесионерът в един момент не му отиват работниците на работа.

Аз се обадих лично на Сертов и го помолих да разпореди и той вече го е разпоредил на неговата служба да проверят кой пусна слуховете, че фирмите ще фалират, че няма да се плати работата и осигури работа на ромите да отидат на морето на работа. Точно в деня на излизането на доклада.

И сега са ми заснели някакъв джип, който минава и на кофите за боклук лепи „Гарантирано от ГЕРБ”. И номерцата на БСП и ДПС…На главата на софиянци…Искам да кажа, че нямаме абсолютно никаква вина. Всичко сме платили, чакаме концесионерът да си извози боклука.