Матей Казийски: Трябва пак да намерим играта си
Матей Казийски: Трябва пак да намерим играта си / netinfo
Една от звездите в националния ни тим по волейбол Матей Казийски коментира загубата от Финландия с 2:3 гейма в поредния кръг на Световната лига във Варна.

„Изключително неприятен резултат за нас. Започнахме страхотно, но някак се успокоихме. Почувствахме се много по-добри от тях и това ни изигра лоша шега. Нещата тръгнаха от лошо към по-лошо. Не успяхме да запазим концентрацията си. Играхме на приливи и отливи, а това не е нашият стил. Ние по принцип винаги гоним победата до край, а днес не можахме да го направим. Финландците пък бяха стабилни и играха добре. Трябва пак да намерим играта си и сработката си, защото според мен сме много по-силни от отбора на Финландия”, каза Казийски.

„Трябва да се вземе в предвид, че в момента в тима има промени и това влияе на отбора. Даже не сме тренирали всички заедно, а направихме леко занимание.”

„Първо, това е напълно нормално, защото нашата цел е Олимпиадата и второ, това не е оправдание и трябва да играем дори така. Утре трябва да покажем, че наистина сме отбор, от който другите трябва да имат страх и респект. Шансовете ни за финалите стават изключително малки, но вече не можем да променим случилото се. Нашата работа е да продължим напред. Благодаря на публиката за невероятната обстановка и за любовта, която ни дават, защото това значи много за нас”, добави Матей Казийски.