Несебър представя туристическия си продукт в старата столица
Несебър представя туристическия си продукт в старата столица / netinfo

Кметът на община Несебър Николай Димитров и членове на управленския му екип гостуват във Велико Търново по повод започналите Дни на Несебър в старата столица.

Николай Димитров се срещна вчера с кмета на Община Велико Търново д-р Румен Рашев. На срещата бе споделен опитът на двамата градоначалници в развитието на двете общини, като особен акцент бе поставен върху развитието на туризма.

Кметът на община Несебър сподели, че има желание да научи от Велико Търново как се прави концепция и с какви реални инициативи се поддържа туристически сезон, който продължава поне 9 месеца в годината.

През изминалият туристически сезон Несебър е бил посетен от над 300 000 туристи. Кметът Николай Димитров бе впечатлен от факта, че само крепостта Царевец през изминалият туристически сезон е посетена от около 400 000 туристи и в момента е най - посещаваният туристически обект в България.

В резултат на разговорите между кметовете на двете общини бе постигнато споразумение, че сътрудничеството ще продължи с посещение на търновския кмет и членове на неговият екип в Несебър за обмяна на опит и позитивни управленски практики.

От 28 до 30 юни Община Несебър е представена във Велико Търново, като част от програмата за отбелязване на 25 годишнината от обявяване на град Несебър за част от световното културно наследство на UNESCO.