Осъдиха на седем години пиян шофьор, убил двама на пътя
Осъдиха на седем години пиян шофьор, убил двама на пътя / netinfo

Върховният касационен съд намали само с две години тежката присъда на Варненския окръжен съд, наложена на Ангел Драгостинов, управлявал преди две години автомобила си пиян, в следствие на което предизвикал катастрофа, убил двама души на пътя и ранил трети. За това тежко пътно-транспортно произшествие през 2007 година ВОС присъди на Драгостинов девет години лишаване от свобода и 12 години без право да управлява превозно средство.

През февруари тази година Варненският апелативен съд изцяло потвърди първоначалната присъда. Последната съдебна инстанция намали с две години наказателната част на присъдата. Така Ангел Драгостинов ще излежи седем годишна присъда, затова че на 10 август 2006 година, на пътя Калиманци - Аксаково, до разклона за с.Доброглед, след употреба на алкохол, изпреварил друг автомобил с превишена скорост и челно се врязъл в колата, която се движила в насрещното платно. На място загинали двама мъже – Милен Василев и Ерол Исмаил, а на Теодора Трендафилова били нанесени тежки травми – постоянна слепота на едното око, тежка черепно-мозъчна травма, счупване на шиен прешлен и други сериозни поражения по цялото тяло.

Върховният съд е намалил с две години и срока, за който Драгостинов не може да кара автомобил - от 12 на 10 години. Престъплението, при което пияният шофьор е причинил смъртта на двама души и тежки травми на трети човек, е извършено по непредпазливост, но с престъпна самонадеяност, коментират върховните съдии.