Осъдиха съпруг-убиец на 15 години и 25 хиляди лева кръвнина
Осъдиха съпруг-убиец на 15 години и 25 хиляди лева кръвнина / netinfo

46-годишният добричлия Тошко Костов Илиев ще лежи в затвора 15 години при строг режим и ще плати 25 хил.лева обезщетение на близките на жена си Мариана, която той зверски уби. Това постанови Добричкият окръжен съд.
На 1 февруари 1995 година Илиев пребил и удушил съпругата си, след което я заровил в трап. В продължение на 12 години жената се считаше за безследно изчезнала.

За случая се заговори отново след пълните самопризнания на убиеца през есента на миналата година. Тогава на 25 октомври в гората между добричките села Одърци и Батово бяха намерени костите на Мариана Иванова Илиева. ДНК-екпертиза установи, че останките са именно на съпругата на Тошко. Самият той посочи на полицаите къде е заровил тялото.

В деня на убийството през 1995 година двамата пътували с лекия си автомобил от село Стефаново за Добрич. Съпрузите се скарали, Тошко спрял колата и започнал да бие жена си по главата и тялото. След това увил капроново въже около врата й, удушил я, затиснал тялото с камък и го заровил. После убиецът се прибрал в къщи и разпространил версията, че жена му е отишла да купи цигари и повече не се върнала.

Пред съдебния състав днес Тошко повтори три пъти, че дълбоко съжалява и се разкайва за стореното. През 12-те години той често искал да признае за убийството, но го спирала мисълта, че децата му ще останат сами.