Момиче загина, а жена е в „Пирогов” при две катастрофи в София
Момиче загина, а жена е в „Пирогов” при две катастрофи в София / Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Младо момиче загина на място, а 60-годишна жена е в „Пирогов” при два пътни инцидента в рамките на час в столицата.

Автобус 79 на Столичната компания за градски транспорт блъсна и уби момиче на бул. “Дондуков”. Инцидентът е станал при завиване на автобуса от бул. “Дондуков” по бул. “Васил Левски” в посока Сточна гара.

Самоличността на убитото момиче все още не е установена, тя е на видима възраст около 20-23 години.

След друг пътен инцидент, пред сградата на бившето китайско посолство, възрастна жена на видима възраст около 60 години е приета в „Пирогов”. Жената е била ударена от син „Фиат Пунто” на жълтите павета в София. По думите на водача Стефан Михалев тя е изскочила изневиделица пред автомобила. След удара е била в съзнание. Шофьорът твърди, че не е карал с превишена скорост, а причината за инцидента е неправилно пресичане от страна на пешеходката. Дамата, седяла до шофьора по време на инцидента, коментира пред Дарик, че е крайно време да се ползва подлеза на Софийския университет при пресичане или да се направи пешеходна пътека.

Петима души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие в страната. Станали са 28 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са били ранени 35 души. За живота на двама от тях има опасност. В столицата за денонощието са регистрирани осем тежки и 185 леки ПТП; при пътните сблъсъци са загинали двама и 11 души са били ранени.

Чуйте в прикачения звуков файл какво разказаха очевидци на катастрофата на бул. "Дондуков". Чуйте и коментара за трагичния случай на Велизар Стоилов пред Дарик.