Още търсят собственик на 17 т месо, складирано незаконно в Лозница
Още търсят собственик на 17 т месо, складирано незаконно в Лозница / netinfo

Все още се издирва истинския собственик на над 17-те тона месо от Бразилия, открито преди близо две седмици в консервна фабрика, преработваща плодове и зеленчуци. Това съобщи окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов. Собственикът на консервната фабрика бил отдал хладилната база на бизнесмен от Стара Загора, той пък закупил месото от свой съгражданин.

Ветеринарните изследвания установиха, че свинското месо, открито преди близо две седмици в консервна фабрика за плодове и зеленчуци в Лозница не е опасно за здравето, съобщи Дамянов. По думите му сред нарушенията, извършени от собственика на месото, е нерегламенитарното складиране в хладилна база, предназначена за плодове и зеленчуци. Месопреработвателното предприятие не е регистрирано на този адрес.

Продуктът се е препакетирал в склада, произходът на по-голямата част е от Бразилия, останалото е от Хърватска. Все още не е установен истинският му притежател. Консервният комбинат е собственост на столичен бизнесмен, той обаче бил отдал под наем хладилната база на предприемач от Стара Загора, той пък обяснил пред служителите на реда, че е купил месото от свой съгражданин, който все още не е открит за разпит. Месото втора седмица е под възбрана, предстои унищожаването му, то обаче струва десетки хиляди левове и трябва да го заплати собственикът, обясни Дамянов.