ДСБ: Разследването срещу Петков ще завърши с глоба
ДСБ: Разследването срещу Петков ще завърши с глоба / netinfo
Румен Петков не е разследван за това, заради което си отиде от поста министър на вътрешните работи, заяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов след заседание на ръководството на партията. По думите на Атанасов Румен Петков е бил отстранен, защото е прикривал корупционни схеми, а разследването срещу него и настояването на главния прокурор за сваляне на депутатския му имунитет е заради издаване на държавна тайна по непредпазливост, след като огласи името на секретен сътрудник на МВР.

Атанасов смята, че разследването срещу Петков най-вероятно ще завърши с административна глоба. “Ще се опитат да хвърлят прах в очите на българското общество и на Брюксел”, добави той.

Ето какво още каза Атанас Атанасов:

„Тук трябва да бъде посочен емблематичният пример с Иван Иванов, заместник-директорът на БОП. Разполагаме с информация, че по разследването по това дело има достатъчно данни за съпричастност на Румен Петков към това прикриване, но прокуратурата не предприема действия в тази насока. Най-вероятно ще се опитат да хвърлят прах в очите не само на българското общество, а и на нашите партньори в Брюксел, че виждате ли започват разследване срещу един бивш министър, което може наесен да завърши с административна глоба”.

С грубите измами в бюджета за тази година правителството наложи инфлационен данък в размер на 800 милиона лева на българите и така донесе допълнително обедняване на най-бедните социални слоеве. Това заяви пък заместник-председателят на ДСБ Димитър Бъчваров.

От партията поискаха намаляване на ДДС от 20 на 18 процента, за да се компенсират големия скок на цените на горивата и поскъпването на основните хранителни продукти.