Разбиха наркомрежа в Русе
Разбиха наркомрежа в Русе / netinfo
Русенската полиция е разбила организирана престъпна група, занимаваща се с доставка и разпространение на синтетични наркотици. Задържани са 7 мъже след съвместна операция на областните дирекции на полицията в Русе и Варна и под прякото ръководство на Русенската прокуратура.

Сред задържаните е и 29-годишният русенец М.Р., считан за лидер на групата, съобщават от полицията. Той се е намирал във Варна, отговарял е за изпращането на синтетичните наркотични вещества към Русе и региона. Задържани са били още: Б.Х. на 26 години от Русе, който е отговарял за доставянето, разфасоването, складирането и разпространението на дрогата; Б.С. на 39 години, също участвал в организацията; както и други 4-ма разпространители. Всичките са от Русе, на възраст между 20 и 28 години.

При акцията са установени и лица, употребяващи наркотични вещества, иззети са амфетамин, марихуана, електронни везни, пари и други вещи. Работата по разследването продължава, води се дознание.

Предстоят още разпити, извършване на експертизи на веществените доказателства. На 7-те мъже е са повдигнати обвинения, постановена им е мярка задържане под стража за 72 часа.