Храбър дядо рани крадци
Храбър дядо рани крадци / netinfo

68-годишен плевенчанин е ранил двама мъже, опитали да откраднат ламарина от съседска вила. Това информират от пресцентъра на полицията в Плевен.

Сигналът е подаден от възрастния мъж на тел. 166 на 2 май около 13.00 часа. Той съобщил, че малко по-рано, докато бил в имота си във вилна зона „Долината на славеите” край Плевен, видял двама мъже, които демонтирали ламаринена конструкция от съседска вила. При опита му да предотврати кражбата, 68-годишният бил нападнат от крадците. Защитавайки се, той произвел изстрел със законния си пистолет „ТТ” и ранил нападателите, които след това избягали с конска каруца.

След подадения сигнал са организирани бързи оперативни мероприятия и служители от Второ РПУ Плевен са установили и заловили двамата бегълци. Те са плевенчани, на 38 и на 40 години, открити са в дома на единия от тях. Известни са на полицията като автори на множество кражби, за които са осъждани. След злополучния им опит за кражба на 2 май, 38-годишният е прострелян в глезена на левия крак, а 40-годишният - в лявата седалищна част. Настанени са за лечение в Плевенската многопрофилна болница, няма опасност за живота им.

След снемане на обяснения във Второ РПУ Плевен 68-годишният доброволно е предал оръжието, с което е произвел изстрелите срещу крадците. Образувано е досъдебно производство.