Миков: В България категорично няма мафия
Миков: В България категорично няма мафия / снимка: Sofia Photo Agency
До 15 дни МВР ще излезе с позиция по проблема с подслушването. Това съобщи в предаването „Седмицата” на Дарик радио новоизбраният вътрешен министър Михаил Миков. За специалните разузнавателни средства трябва ново решение, което да предотвратява злоупотребите с тях, посочи Миков. Той отправи апел към председателите на окръжни съдилища - хората, които дават разрешението за ползване на СРС-та. Михаил Миков заяви, че когато се дава разрешение за СРС, трябва да се обърне внимание върху мотивите, за които се искат. Той коментира, че това е проблем на цялото общество, не само на МВР.

Новият министър на вътрешните работи категорично отрече, че в България има мафия и определи като „пресилен” етикета „мафия”. Той заяви, че България има сериозен проблем с организираната престъпност и ще има ясно огласени мерки за престъпността. Искаме обществото за съюзник, затова ще огласим мерките, коментира Миков.

За облекчаване на трафика по празниците министърът съобщи, че има вариант да се използва резервното трасе през прохода Витиня.