Недобре заварена стена е причина за срутването в Стара Загора
Недобре заварена стена е причина за срутването в Стара Загора / снимка: БГНЕС

Инцидентът в Стара Загора, при който се срути панел от блок, е станал заради недобре укрепена стена, незащитена от корозия. Това коментираха пред Дарик радио строителни специалисти.

Панелната стена падна от 6-я етаж на жилищен блок в квартал "Казански" №27 в Стара Загора. В стаята се е намирал собственикът на апартамента - 32-годишният Иван Момчев. Той е бил сам, а съпругата и детето му са били в спалнята. Семейството не е правило ремонти на жилището, които да причинят падането на стената.

Няма пострадали хора при инцидента, съобщи директорът на Гражданска защита инженер Веселин Кузманов. Лекият автомобил "Роувър", който е затрупан от панела, е собственост на съседи на Момчев.

Полицейски служители охраняваха мястото на инцидента, а жителите на блока бяха евакуирани.

Кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев определи комисия от инженер-конструктори, която да констатира нанесените щети и причините за падналия панел от жилищния блок.

Председателят на комисията инж. Ангел Стоманярски, началник-отдел „Контрол по ЗУТ и регистрация на строежи”, бе на оглед на мястото заедно с инж. Валентин Колев, главен инспектор Гражданска защита - Стара Загора, още при подаването на сигнала.