Байерн изпусна Хетафе в последната минута
Байерн изпусна Хетафе в последната минута / netinfo

Байерн Мюнхен не успя да устиска минималната домакинска победа и допусна равенството 1:1 с Хетафе в първия мач от четвъртфиналния сблъсък между двата тима от турнира за Купата на УЕФА.

Домакините поведоха рано, още през първата част, като не допуснаха момчетата на Михаел Лаудруп да вкарат попадение във вратата, пазена от Оливер Кан, до самия край на срещата.

Играчите на Отмар Хитцфелд откриха резултата в 26-та минута, когато Лука Тони скочи най-високо в наказателното поле на ПСВ и вкара с глава центрирането от корнер на Бастиан Швайнщайгер.

Попадението е 8-мо на сметката на италианския национал в турнира и така се изравни с Павел Погребняк, който вкара за своя Зенит по-рано през деня.

Всичко вървеше по план за немския гранд, който успяваше да се справи с натиска на испанците. Последните обаче засилиха темпото в края на срещата и в крайна сметка достигнаха до изключително важното попадение. В 90-та минута, след продължителна атака за Хетафе и разбъркване в наказателното поле на Кан, румънският национал Контра се оказа най-съобразителен и вкара за 1:1.

Реваншът между двата тима е на 10 април в Испания.