Братя Галеви: Скандалът в МВР – опит да се бутне правителството
Братя Галеви: Скандалът в МВР – опит да се бутне правителството / снимка: DarikNews
Пламен Галев и Ангел Христов, известни в публичното пространство като братя Галеви, заявиха в предаването „Пропаганда” на Дарик радио, че не са оперативни работници и не се срещат често с министъра на вътрешните работи.

„Ген. Танов да отговори за какво е водена разработката срещу нас”, призова дупнишкият бизнесмен Пламен Галев бившия директор на ГДБОП. "За какво е и как е завършила тази разработка. Ген. Танов да каже има ли престъпление, извършено от нас и ако има, защо сме на свобода. Aко няма, да каже, че няма", заяви Галев.

„Тук се гони друга цел, гонят да блъснат правителството, отдалеч започват – скандала “Куйович”, скандала с Иван Иванов. Танов трябва да отговори и дали той е докладвал по реда на МВР с входящ номер на министъра за разработката, в която е попаднал Иванов. Това е важно, защото ако Танов не е докладвал по каналния ред, излиза, че министърът не е знаел, информацията не е стигнала до него". Ген.Танов отказа да коментира зададените му от братя Галеви въпроси.

Братя Галеви разказаха и тяхната версия за срещата си с министър Петков. Срещата се е провела на басейн „Спартак”. Посредник е бил Алексей Петров. Те поискали от него да им уреди среща с министър Петков, за да му предадат важна информация. Пламен Галев и Ангел Христов заявиха, че са поискали срещата с министър Петков, тъй като са се опасявали, че ако я предадат на друг, а не на министъра, тя би могла да бъде изкривена. „Направихме това, което считаме за правилно”, посочиха двамата. Te обаче категорично отказаха да кажат каквото и да e по темата на разговора с министъра. 

На въпрос вярна ли е публикуваната в медиите версия, че те са поискали срещата, за да предупредят Румен Петков за готвено покушение срещу известен политик, Галев и Христов категорично отказаха да коментират. Те казаха, че това е била единствената им среща с министъра.

Галев и Христов посочиха, че се чувстват използвани, че се чувстват като „боксова круша” и че други чрез тях си разчистват сметките. Двамата ясно заявиха, че въвличането им в скандала е опит да бъде бутнато правителството.

Братя Галеви посочиха, че не симпатизират на нито една политическа сила. Според тях има градация на скандала и Ваньо Танов и Атанас Атанасов работят заедно за компрометирането на МВР. Според Галев и Христов има явно желание да се поддържа имиджът им на престъпници.

Галеви казаха още, че не са спонсори на БСП. Те посочиха, че не са давали пари и на Татяна Дончева. Двамата отбелязаха, че единствените пари, които са давали, са били за Първан Дангов – бивш кмет на Дупница.

Галев и Христов казаха още, че не ги интересува дали министърът на вътрешните работи ще остане на поста си или не. Те обаче посочиха, че не бива с лека ръка при такива скалъпени, според тях комбинации, да бъде махан министърът на вътрешните работи. Според тях опозицията има полза от този скандал.

„Това, че сме с охрана не означава, че сме страхливи и, че се страхуваме за живота си”, посочиха още братя Галеви в студиото на Дарик.

„Приятели сме със Златко Баретата, с Алексей Петров и с Румен Пашата, служили сме заедно в един отряд”, заявиха още в предаването „Пропаганда” на Дарик радио т. нар. братя Галеви – Пламен Галев и Ангел Христов.

„ГЕРБ ще се спука като балона Софиянски”, това е единствено казано по повод на кариерата на Бойко Борисов от двамата бизнесмени от Дупница. Според тях Борисов е мажоритарна фигура и чрез създаването на ГЕРБ приема опасността по регионите към партията му „да се присламчат и не дотам читави хора”.

Цялото интервю с братя Галеви чуйте в прикачения звуков файл.