Деца от дом в Пловдив яли отрова за мишки
Деца от дом в Пловдив яли отрова за мишки / netinfo

Петима първокласници от дома за сираци "Мария Луиза" в Пловдив са се натровили с отрова за мишки, съобщиха за Дарик от общината. След консултация с токсиколог на децата е направена промивка и те са върнати в дома, без опасност за живота. В момента няма опасност за здравето на децата, те са добре и са на училище, съобщиха от дома за Дарик.

Инцидентът е станал около 11 ч в четвъртък, когато служители на дезинфекциозна станция са поставили в дома отрова за мишки. Тя е била в пластмасови тарелки, разположена по ъглите на почти всички помещения.

Около 13,15 ч децата се върнали от училище и както всеки ден са започнали да играят в хола, където също е имало отрова. Вероятно те са я погълнали, мислейки, че е храна. Към 14,30 ч първите две момчета са получили стомашни оплаквания и веднага са били прегледани в токсикологията от доктор Миленков. По-късно още три момченца са получили оплаквания и също са получили медицинска помощ. След това всички са върнати в дома, тъй като не е имало опасност за здравето им.

Днес децата отново са прегледани.

Заместник-кметът Красимир Ангелов веднага разпореди проверка на място от екип на „Социални политики”, които уточняват как е станало натравянето. Той разговаря с възпитателите от дома, за да бъде установено дали и други деца са имали контакт с отровата и се консултира и с РИОКОЗ, която също изпрати екип на място в дома. Заместник-кметът Георги Григоров пък разпореди проверка на общинската фирма „Дезинфекционна станция” ЕООД, за да се установи има ли нарушение в действията им в дома.

Други новини от Пловдив