Берое губи драматично от Левски, 15 хиляди на стадиона под Аязмото
Берое губи драматично от Левски, 15 хиляди на стадиона под Аязмото / netinfo
Берое загуби драматично от Левски с 0:1 с гол в продължението на редовното време, а попадението отбеляза халфа на сините Георги Сърмов.

Близо 15-сет хиляди привърженици на Берое подкрепяха горещо своя тим на стадиона под Аязмото, докато феновете на столичани бяха около 400.

Привържениците на Берое бяха подготвили специална хореография за мача включващата знаме с размери от 124 кв. метра, което бе разгънато   в централния сектор  и близо 4 хиляди ленти

Берое започна без капитана си Петър Петров, като на негово място наставника Илиан Илиев включи Тодор Тодоров.

Първата по сериозна опасност бе пред врата на домакините. В 8-та минута бразилецът Жоазиньо проби отдясно и центрира в наказателното поле, нападателят на Левски Еньо Кръстовчев, стреля слабо с глава и защитник в зелено-бяло изби в корнер.

Беройци отговориха с добра атака две минути по късно -  леймейкърът Костадин Видолов отклони една топка с глава към Владислав Златинов, но малко не достигна нападателя  да завърши комбинацията.

Най добрата възможнжст за гол на Берое дойде в 22-та минута - тогава Видолов центрира от пряк свободен удар, нито един футболистите не успя да играе с топката, кълбото тупна на земята  и замалко да прескочи вратаря на Левски Георги Петков, той, обаче с върха на пръстите си  изби в корнер.

Следващата опасност отново пред вратата на гостите.В 25-та централния бранител на софиянци Юосеф Равех върна неразчетено към вратаря Петков, който върна топката, тя, обаче попадна в Дончо Атанасов, който центрира към пеналта на гостите,  стражът на Левски Петков не се намеси по най добрия начин, и  новото попълнение на Берое Александър Буклеев овладя. Руският полузащитник стреля  веднага  от границата на пеналта,  но топката премина на близо метър от лявата странична греда.

Левски можеше да открие в продължението на първата част, когато получи правото да изпълнява пряк свободен удар от границата на наказателното поле на домакините. При тази ситуация Мирослав Иванов стреля в аут на сантиметри от напречната греда.

Положенията за гол бяха по малко пред второто полувреме,  а в игра за Берое се появи Здравко Тодоров,  в края влязоха Петър Колев и Марсел Еламе.

В 80-та минута Дарко Тасевски можеше да отбележи, стреляйки с глава след ъглов удар, минута реди края на редовните 90-сет, влезлият през втората част в състава на сините  Ники Димитров шутира опасно по земя, но кълбото излезе в аут.

За втори пореден мач, обаче беройци допуснаха гол в продълженията.                 В първата минута на триминутното допълнително време ,Левски организира добра комбинация отдясно, при, която  Живко Миланов намери чудесно Лечезар Балтанов прокарвайки кълбото през трима защитници на Берое,  Балтанов веднага подаде на навлизащия в наказателното поле  Георги Сърмов, който със точен удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл на вратата пазена от Пламен Колев.

Берое нямаше време за отговор и в крайна сметка двубоят от 17-тия кръг на А група завърши 1:0 в полза на Левски.