Преглед на печата - 8 март
Преглед на печата - 8 март / netinfo

Хасковска Марица: “Хасково с 11 млн. отгоре в бюджет 2008”. ГЕРБ и лидерите на Атака гласуваха против финансовата рамка за годината. Единствената промяна в предварителните разчети бе решението за включване на общински път, свързващ 4 села, в капиталовите разходи, пише в дописката.

“3 екипа полицаи водят битка с инвалид бездомник” е другата водеща публикация. Скитникът пред областна администрация замерял униформените с бутилки. След близо час разправии полицаите са успели да качат Йордан в буса на общинска полиция.

“Цената на тока се формира неправилно”. Мнението изведено в заглавие е на председателят на Регионалното сдружение на енергетиците – инж. Цезар Карафеизов. Според него стойността на еленергията трябва да се определя на база на различни компоненти, а не като цяло, а предстоящото поскъпване на тока от 1 юли не е оправдано.

“Самотна майка гледа сина си в къща руина”, четем още в Хасковска Марица. Бащата от 10 години отказва пари за децата си, жена му ги издържа с минимална заплата. Жената е от Свиленград и вестника припомня, че преди време кмета Георги Манолов й отпуснал 1000 лв. за да ремонтира прогнилия покрив на жилището.

И още едно заглавие – “Арестуваха кмета на Одрин”. Срещу Хадим Седефчи са повдигнати обвинения за особено тежки престъпления, сред които получаване на подкупи в големи размери, опорочаване на тръжни процедури, създаване на организирана престъпна групировка и участие в контрабандни канали. Той е бил причакан пред кметството и не е оказал съпротива при арестуването.