БСП в СОС: Оставката на Фандъкова не решава проблема с градините
БСП в СОС: Оставката на Фандъкова не решава проблема с градините / netinfo

Оставката на зам.-кмета на столицата по образованието Йорданка Фандъкова не решава проблема с недостига на места за детските градини, по този начин кметът Бойко Борисов започва да се освобождава от най-близкото си обкръжение. Такава е позицията на столичните социалисти, съобщи зам.-председателят на групата общински съветници от БСП Гергана Алексова. Ето какво още каза тя:

Оставката за зам.-кмета Йорданка Фандъкова просто е едно измиване на ръцете на Бойко Борисов и показва, че той започва да чисти наистина най-доверените си хора.

По никакъв начин обаче излизането й от общината, ако Борисов приеме оставката й, няма да реши проблема с недостига от 5000 места в София. Това, което трябва да се направи, е да се отмени досегашното записване, което беше, и в никакъв случай в новата система първият по време да не е и първият по право за детските градини.

В настоящия бюджет на София ние като група на БСП ще настояваме да се заложат достатъчно пари, за да се построят толкова детски градини, които да поемат всички деца в София в момента, тоест да се построят детски градини за още 5000 деца.