Африканският съюз против правителство на бунтовниците в Чад
Африканският съюз против правителство на бунтовниците в Чад / netinfo
Африканският съюз няма да признае евентуално правителство на бунтовниците в Чад, ако те овладеят властта. Това предупреди танзанийският президент Джакая Киквете, цитиран от Асошиейтед прес.

Военен източник съобщи по-рано, че бунтовниците вече са завладели столицата Нджамена и са убили началник на генералния щаб на правителствената армия, но боевете около президентския дворец, където според него се намира Деби, продължават. Съдбата на президента остава неизвестна, отбелязват агенциите.

Държавното радио на Чад е прекъснало предаванията си с напредването на бунтовническите сили. Това съобщи опозиционен лидер, цитиран от Асошиейтед прес. Представители на международни неправителствени организации обаче съобщават за сцени на разграбвания в столицата на Чад, предаде Франс прес. От района на президентския дворец се издига стълб дим.

Според очевидци, цитирани от Франс прес, бунтовническите сили са били посрещнати с приветствия в някои квартали на Нджамена. Самите бунтовници увериха намиращите се в Чад чужденци, че никой от тях няма да пострада, предаде ИТАР-ТАСС. По-рано Франция и Съединените щати изразиха готовност да евакуират гражданите си от африканската държава.