Сапунената опера на Саркози - секс, диаманти и съперничество
Сапунената опера на Саркози - секс, диаманти и съперничество / снимки: БГНЕС

Секс, диаманти и съперничество се преплитат в последния епизод на сапунената опера, приковала вниманието на Франция - историята на любовния живот на президента Никола Саркози.

Добавяйки "пикантерии" към развиващата се приказка, списание "Гала" съобщи, че Саркози подарил на новото си гадже Карла Бруни същият пръстен с розов диамант във формата на сърце, какъвто бившата му съпруга Сесилия Саркози бе видяна да носи само преди няколко месеца.

А днес Сесилия опита да блокира публикуването на едната от трите нови книги за личния й живот, в която тя е цитирана да прави жлъчни коментари по адрес на Саркози.

Саркози и Сесилия бързо се разведоха през октомври, а през ноември президентът се запозна с Бруни - италиански бивш топмодел и настояща попзвезда. Тази седмица президентът намекна, че двамата може би скоро ще се оженят, а бързината, с която се разви романсът им изуми Франция.

Снимки на отишлия на почивка 52-годишен Саркози, със златна верижка и слънчеви очила, който целува 40-годишната Бруни, доминират в лъскавите списания, а вестниците отделят първите си страници на "Президента на евтиния блясък" и красивата му италианска изгора.

Вчера се разпространиха слухове, че всеки момент ще има тайна венчавка, но не се очаква 50-годишната бивша първа дама Сесилия да напусне сцената тихомълком.

"Сесилия е убедена, че Карла Бруни не е жената, с която Саркози ще я забрави толкова бързо", казва Ив Дьоре, автор на "Раздели" - една от трите книги, които обсъждат живота на бившата президентша.

Ролята на Сесилия, която също като Карла е висока брюнетка и бивш модел, заинтригува Франция откакто Саркози и тя се разделиха за кратко през 2005 година.

Сесилия, която френските медии наричат загадъчна, се появяваше съвсем рядко на публични места по време на предизборната кампания на съпруга си и в първите му месеци като президент.

В книгата "Сесилия" от Ана Битон, която също излиза тази седмица, Сесилия е цитирана да описва неласкаво Саркози като човек и баща. Адвокатът й обаче съобщи, че тя е започнала съдебна битка да спре публикуването на тази книга.

"Тя не е съгласна с начина, по който интимните й чувства се излагат на показ и с коментарите, които й се приписват", казва адвокатът Жан-Ив Дюпьо.

И трите книги описват Сесилия като силна жена, чието влияние над Саркози не е приключило с раздялата им. В "Раздели" Дьоре казва, че при раздялата им Сесилия дала на Саркози цял меморандум. Това бил "списък на всичко, което той трябва да направи или да избягва да прави, ако иска успешен петгодишен мандат".

"Смята се, че тя е изброила и имената на хората, на които той никога не бива да се доверява, но и на хората, които са му наистина верни и на които може да разчита", пишат Дьоре и съавторът Микаел Дармон. Сесилия не е имала никакви съмнения за бъдещата си роля, се казва в книгата. "Смятат, че вече ме няма, но присъствието ми е още по-силно отпреди. Тъй като не искам нищо, ще остана единственият човек, в когото той наистина се вслушва", цитира книгата думите на Сесилия. (БТА)