Опозицията във Венецуела ще иска оставката на Чавес
Опозицията във Венецуела ще иска оставката на Чавес / netinfo

Венецуелска опозиционна партия ще се опита да докаже пред съда, че президентът Чавес е невменяем и негоден да управлява държавата, предаде ДПА.

Председателят на партията Демократично действие Енри Рамос Алуп заяви, че ще търси подкрепата на други опозиционни групи и ще проведе кампания в страната с искане на оставката на Чавес.

Ясно е, че това управление е лошо и има огромен брой причини да искаме оставката на президента, заяви Рамос Алуп. През януари 2002 г. партията опита да докаже, че Чавес е невменяем, но тогава Върховният съд отхвърли жалбата, припомня той.

Ще добавим нови факти, които показват, че президента не е с всичкия си, заяви Рамос Алуп. Неговите смущения, каквито и да са причините за тях, сериозно вредят на страната, допълни опозиционният лидер.

Миналият месец Чавес претърпя първото си поражение при гласуване на избирателите от 1999 г. насам, след като на референдум бяха отхвърлени предложени от него конституционни реформи, които освен всичко останало позволяваха и неограничен брой мандати за президента, припомня Дарик радио.