Обявиха бедствено положение и в Добричка област
Обявиха бедствено положение и в Добричка област / netinfo

Бедствено положение бе обявено в Добричка област със заповед на областния управител Динчер Хаджиев.

Бедственото положение се налага заради непроходимите републикански и общински пътища, заради което регионът остава откъснат от съседните областни центрове.

Областният управител посочва сред причините за решението си режима на водата в Добрич и нарушеното водоподаване в немалка част от населените места от областта. Увеличава се и броят на селищата без ток.

Съгласно заповедта е необходимо да бъдат предприети мерки за овладяване на бедственото положение. Забранява се движението на лични и фирмени моторни превозни средства за територията на цялата област с изключение на автомобилите на обществения транспорт и автомобилите със специално предназначение.

Въвеждат се в действие общинските планове за защита при бедствия в частта им, свързана със снегонавявания и поледици. Същото важи за плановете за действие при тежка зимна обстановка на Регионалния център по здравеопазване, ВиК и "Е.ОН България Мрежи"АД - Регионален център - Добрич.

Координацията на действията във връзка с преодоляване на бедственото положение е възложена на директора на дирекция "Гражданска защита".

Други новини от Добрич