Няма връзка с шефа на Агенцията “Борд Марин”
Няма връзка с шефа на Агенцията “Борд Марин” / netinfo
До момента няма никаква връзка с шефа на Агенцията “Борд Марин” Дойчин Дойчев. Пристигащите в офиса на бургаската улица “Хан Крум”-40 роднини и приятели на потъналия екипаж, заедно с репортерите, бяха препращани от секретарката цял предиобед към Морска администрация-Бургас.

Началникът на Морска администрация-Бургас капитан Живко Петров обяви, че не може да съобщи нищо по-различно от получаваните в централите в София и министерството на транспорта данни. До момента трима извадени от водата, двама от тях мъртви, единият – силно премръзнал, но жив.

Капитан Петров разказа за кораба, който потъна. „Ванеса” е строен през 1974 г., широк е 13 метра и 40 см, дълъг е 80 метра, 3115 бруто регистър тона, тип Детройт. Намира се в отлично състояние според шефа на Морска администрация-Бургас. Постоянно е тестван, последните проверки са от юли 2007 г. Екипажът е бил изключително опитен, съставен от моряци с по 20-годишен стаж – мъже на възраст от 40 до 60 години. Постоянно се е движел по този курс към Азвоско море в период от 2 седмици.

Все още не се знае дали пилотът руснак, който се качва, за да води през този район по посока Керч, е бил на борда, когато корабът е аварирал. Повече информация се очаква към 15 ч.

Други новини от Бургас