Иван Сираков е спортист №1 на В. Търново
Иван Сираков е спортист №1 на В. Търново / netinfo
Бронзовият медалист от Световното първенство по състезателно ориентиране за младежи до 20 години Иван Сираков е Спортистът на В. Търново за 2007 година. Състезателят на Туристическо дружество “Трапезица - 1902” събра 82 точки в Анкетата, в която гласуваха членовете на Комисията за младежта и спорта към Общинския съвет и спортните журналисти от Старата столица. Роденият в Горна Оряховица талант ще бъде награден от кмета Румен Рашев, заедно с останалите призьори в десетката. На второ място, само на три точки след него, е лекоатлетът Михаил Селенски - шампион на България за мъже и младежи на диск. Трета с 64 точки е втората от Световното първенство по бадминтон за хора с увреден слух и балканска шампионка Гергана Баръмова.
Четвърти е непобеденият у нас и в чужбина в турнири по свободен бой и европейски първенец по граплинг Станислав Недков с 49 точки, пети е двукратният шампион на страната по автомобилизъм Красимир Кандиларов с 48 точки.
По-нататък в десетката са Румяна Пановска /47 т./ - лека атлетика, Соня Богданова /42 т./ - хандбал, Александър Пановски /36 т./ - лека атлетика, Анна Николова /35 т./ - карате до и Павел Димитров /26 т./ - шах мат.
На церемонията в Ритуалната зала на общината ще бъдат наградени и младите таланти с успехи до юноши и девойки старша възраст, които влязоха в “Топ-5”. Първи сред тях е Даниел Стоянов /модерен петобой/, който получи 51 точки от гласувалите. Втори е шахматистът Радослав Димитров с 18 т., трети Григор Караиванов /ориентиране/ с 16 т., четвърти Благовест Лазаров /състезателно катерене/ с 13 т. Петото място си поделят хандбалистката Десислава Николова и футболистката Велизара Владимирова.