Митрополит Николай благославя пловдивчани от ефира на ДАРИК
Митрополит Николай благославя пловдивчани от ефира на ДАРИК / netinfo
  В седмицата преди Рождество Христово слушателите на Дарик Пловдив ще имат удоволствието да слушат празничната Коледна програма на Дарик -Пловдив със специалното участие на гост-водещи – известни личности от обществено-политическия, социалния, културния и духовния живот на Пловдив.

Тази година програмата КОЛЕДНО ПО ДАРИК ще открие новоизбраният кмет на Пловдив Славчо Атанасов. Обявените от слушателите за най-добри гост-водещи - д-р Иван Чомаков и областният управител Тодор Петков, ще водят заедно програмата на 18 декември. В последния работен ден преди Рождество Христово, за първи път в българския радиоефир, на живо от студиото на Дарик – Пловдив, гост-водещ ще бъде Негово Високо Преосвещенство Пловдивският Митрополит Николай. Сред водещите на КОЛЕДНО ПО ДАРИК 2007 са бившият зам.-министър на земеделието, сега ректор на ВУ Земеделски колеж – доц. Димитър Димитров, председателят на Общинския съвет ген. Йордан Кюмюрджиев, председателят на СДС - Пловдив Николай Караиванов, първият частен съдебен изпълнител в Пловдив Марияна Обретенова, носителят на „Златната обувка” Георги Славков.

По традиция Дарик радио - Пловдив връчва годишни награди за най-ефектни нещатни водещи. Някои от досегашните им носители ще имат възможността да застанат отново пред микрофона през идната седмица.

Областният управител на Пловдив Тодор Петков, който спечели наградата в категорията „За големите новини” на Дарик, би могъл да вземе и приза за висш пилотаж в словотворчеството. Забележителни са импровизаторските му умения и артистичния жест, с който захвърля сценария си минути преди червената лампа да светне. При последното си участие като гост-водещ той успя да произведе за 2 часа 4 топ-новини, които заеха челните места по първите страници и на вестниците. Дали ще запази приза и тази година, ще разберем много скоро, защото на 18 декември /вторник/ той и д-р Иван Чомаков той ще водят на живо сутрешната програма от 8 до10 часа.

/Чуй първия звуков файл/

Конкуренцията е жестока, защото именно Иван Чомаков е носителят на наградата „Любимец на микрофона”. Той има най-дълго присъствие в ефир – и като време, и като ръст. Освен водещ, той бе предпочитан гост и от останалите си ”колеги” – водещи. Редакционният съвет на Дарик бе впечатлен от лекотата, с която накара микрофона да се влюби в него и успя да принуди дори тонрежисьора Петър Тодоров да спре да мърмори.

/ Чуй втория звуков файл /

Винаги обаче има първи път. И никога не е късно да получиш награда за дебют! Да застане пръв пред микрофона на водещия в студиото на Дарик радио, бе поредното предизвикателство за един мъж, който доказа, че не му липсва кураж. Най-важната крачка и в живота, и в журналистиката, винаги е първата. На старта колегата Йордан Радев изрази съмнение в предупреждението ни, че да задаваш въпроси е точно толкова трудно, колкото и да им отговаряш. Когато видя дъното на чашата Дарик –кафе, вече звучеше като триумфиращ победител в Сървайвър!

Тази година първият нов кандиат-член на Дарик-екипа, водещ на първата празнична Коледна програма и първи номиниран в категорията „Най-успешен дебют в радиоефира”, е новоизбраният кмет на Пловдив Славчо Атанасов. Точно в 9 сутринта на 17 декември той поздрави пловдивчани на живо от студиото на Дарик радио - Пловдив.

Велико е чувството да усещаш интуитивно, че предаваш настроение на онези, които не виждаш, но те слушат!

Призът за най-лъчезарен водещ все още държи най-младият, но вече бивш председател на Общински съвет, сега вече кмет на Пазарджик – Тодор Попов. Когато застана пред микрофона на Дарик, той успя да зареди с оптимизъм и добро настроение всички слушатели.

Артистизмът в ефир никога не е излишен. А когато зад микрофона са драматичен и куклен актьор, предколедните чудеса са гарантирани. Соня Ботева и Стоян Миндов направиха изключителен дебют като тандем на радиосцената.

За да усетиш пулса на събитията, трябва да имаш точен мерник и да улучваш безпогрешно настроенията на събеседници и слушатели. Един мъж застана пред микрофона като водещ и порази със завидна лекота мишените в ефир. Той не се смути и прояви завидна адекватност при лошата телефонна връзка с един от основните си събеседници.

/ Чуй третия звуков файл /

Победител в категорията ”Водещ с най-точен мерник” е Йордан Бакалов. Тази година в същата категория ще се състезава неговият съпартиец, председателят на СДС - Пловдив Николай Караиванов.

Като ни каза ДЕДИ, че е време българите да си сменим чипа, доста се замислихме какво точно трябва да си сменим… Е, колегата-носител на уникалната и единствена по рода си награда за „Най-добър ход с чипа” -Димо Зънзов, маркетинг-директор на Новотела ни просветли по въпроса.

/Чуй четвъртия звуков файл /

Да успееш да забъркаш едно ароматно, ободряващо и незабравимо Дарик кафе си е чиста проба постижение.Един мъж застана зад микрофона и успя да се справи безпогрешно със задачата. Наградата в категория ”Най-ободряващо Дарик кафе” заслужено спечели доц. Димитър Димитров, който този път ще има честта да води първата следобедна празнична програма - в понеделник /от 14 до 16 часа/.

На последните номинации Дарик радио Пловдив присъди е още една уникална награда. Уникална заради две неща: първо, заради личността на този, който я получи. И второ, заради изключителния труд и тънкото чувство за хумор, вложени в събирането и подреждането на ефирен колаж от вестникарски заглавия, например: ”Гръмнаха кьоравия между очите”, ” Мъж се спаси от запалена кола, но го уби такси”! И, разбира се, едно култово заглавие, което звучи по-скоро като виц: ”Зет уби тъща си, помислил я за врабче”. Журито нямаше нужда да мисли дълго, за да определи носителя на наградата в категория ”За изключителен принос в радиоколажа” - апелативният съдия Христо Крачолов, който винаги е мечтаел да бъде журналист и екипът на Дарик радио - Пловдив е щастлив, че осъществи мечтата му.

Тази година обаче като представител на правораздавателната система зад микрофона на Дарик ще застане дама. Това е първият частен съдебен изпълнител в Пловдив Марияна Обретенова, която ще бъде водещ на Дарик кафе в сряда.

Никога не знаем какво ще ни поднесе съдбата след един месец, след една година …или дори след един ден. Наградата в категорията „Най-откровен разговор с радиослушателите” екипът на Дарик - Пловдив връчи с голямо уважение на един генерал, когото повечето пловдивчани познават от недалечното време като шеф на Сектор “Борба с организираната престъпност”, а сега вече - като председател на Общинския съвет в Пловдив. Всички бяхме много и приятно изненадани не от спец - ченгето, а от човека Йордан Кюмюрджиев, който ни предаде истински радиоурок за мъдростта на живота. Той успя да ни накара да повярваме, че можем да променим съдбата си и да бъдем истински щастливи, ако мислим положително. Може би и всичко, случило се през последната година, доказва тезата му...

/ Чуй петия звуков файл /

При първата си изява като радиоводещ ген. Кюмюрджиев току-що бе напуснал системата на МВР. Тази година той ще бъде водещ в КОЛЕДНО ПО ДАРИК в качеството си не само на утвърден член на екипа, но и на председател на местния парламент. И ще брои приликите и разликите между воденето на сесия и на радиопредаване.

Дебют като водещ на Коледната програма на Дарик радио тази седмица ще направи и Негово Превъзходителство Генералният Консул на Гърция Никос Матюдакис. Известният почитател на музикалното изкуство ще осъществи още една своя мечта. Той ще бъде и музикален редактор на следобедния блок на Дарик Пловдив на 19 декември /сряда/. Очакваме да ни заведе на една незабравима музикална разходка през вековете и да ни предаде магията на музиката, която истински обича.

Всички почитатели на Спортно шоу Гонг ще имат удоволствието да се насладят на извънредното празнично двучасово предаване на 18 декември /вторник/ с водещ Георги Славков-носител на „Златната обувка”.

Уважаеми слушатели на Дарик радио, за нас е чест да ви съобщим, че в последния работен ден преди Рождество Христово, за първи път в българския радиоефир, на живо от студиото на Дарик – Пловдив, гост-водещ ще бъде Негово Високо Преосвещенство Пловдивският Митрополит Николай. Слушайте програмата на Дарик радио на 21 декември /петък/, за да получите и вие чрез ефира на Дарик благословията му за здраве и щастие.