Сидеров: Медиците ни бяха изтъргувани, това за мен беше сделка
Сидеров: Медиците ни бяха изтъргувани, това за мен беше сделка / netinfo
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров в интервю за предаването „Годината” на Дарик радио.

Либия е събитието на годината... с помощта на ЕС.

Така ли, кой го каза това?

Това го казват слушателите на "Дарик" радио.

Това го казват сигурно най-казионните хора, защото за мен Либия не е никакво събитие. Либия е една диктаторска държава, която...

Освобождаването на медиците, нали, за това говорим.

...с която обаче търгуват нашите партньори от европейски и от извън европейските ни съюзи - Щатите, Франция, чудесно търгуват с Либия и както видяхме изтъргуваха и нашите медици, защото това за мен беше една сделка. Сега се вижда много ясно. Даже във Франция текат, мисля, някакви анкетни комисии, които разследват точно как е изтъргувал Саркози нашите медици. В крайна сметка се оказа, че това не е борба за тяхното освобождаване, а си е чиста търговия, бизнес. Нищо лично, както казва мафията.

На второ място е първата година на България в Европейския съюз. Очевидно българите все пак оценяват навлизането в Евросъюза. Променя ли това отношението на "Атака" към членството в Европейския съюз? Партията се представи успешно на евроизборите, това трябва да го признаем. Има вече евродепутати, а платформата, с която тръгнахте, беше антиевропейска.

Тя продължава да бъде срещу този модел на свръхдържава. Ние виждаме сега, че у нас пак слугинажът в политиката продължава да хвали това споразумение, което преди няколко дни го отпразнуваха.

Лисабонското.

Лисабонското, и с което всъщност се замества... замества се провалът на т.нар. европейска конституция. Тя беше отхвърлена, знаем, във Франция, Холандия от референдуми. Нашите представители в ЕС, ето тук точно обяснявам защо имаме там представители...

Да, защото това е логичен въпрос. Ако не може да ги понасяте, защо участвате в евроизбори, пращате депутати...

Участваме, за да кажем нашето мнение. Много е важно България и голяма част от българите да кажат своето мнение в Европейския парламент и те го казват единствено чрез нашите трима депутати. Те единствено участваха от българска страна в издигането на плакати оня ден, когато това велико, в кавички, събитие се съобщи, на които пишеше "Референдум". Те са там, за да кажат, че част от българите, които са за "Атака" и за национализма, и за суверенитета на отделните нации, искат референдуми, когато се пристъпва към такова гигантско преформиране на Европа, защото това е създаване на една свръхдържава, една нова империя.

Тоест, "Атака" е за референдум, който да одобри Лисабонския договор в България...

Категорично, да.

...а не само с решение на парламента, както ще направят впрочем всички. . .

Точно.

... други държави с изключение на Ирландия, ако вярно си спомням.

Точно така. "Атака" е за референдум по основни въпроси, които засягат съдбата на милиони европейци, милиони. И това настроение...

Добре, ама цялата друга Европа няма да направи референдуми.

Не е така.

Само Ирландия щяла да прави.

Цялата друга Европа също е за референдум, само че нещата се изземват, инициативата се изземва от една върхушка и все повече се върви натам съдбата на над 400 млн. европейци да се решава от, примерно, 40 човека, които се събират някъде и си приемат каквото искат да си приемат. След това това да се просто одобрява от националните вече от. .. националните са и в кавички, парламенти като една трансмисия просто и да се налага на народите, на нациите. Точно против това е "Атака", както и всички наши колеги аналогични партии, които са срещу този модел на ЕС. Ние казваме, че европейските държави трябва да си сътрудничат на базата на равностранно партньорство, не във форма на пирамида, в която да страдат държави, които са по-малки, да кажем, няма да имат глас, както България няма да има абсолютно никакъв глас, и всичко това да бъде на един партньорски принцип. Това е нашата битка и борба в ЕС - против двойните стандарти, против налагането на ограничителни квоти също така, защото той, ЕС, е доста по-сериозен, антипазарен институт от съвета за икономическа взаимопомощ и това го казват големи европейски политици от Италия, Франция, Германия. Те го установяват, констатират го, но някак си у нас има голяма липса на информацияза реалните настроения в Европа срещу тази пирамидална структура на ЕС.

Кое... Добре, ако не е освобождаването на медиците в Либия, ако не е членството, първата година от членството на България в Европейския съюз, кое е събитието на 2007-а според "Атака" и според вас.

Събитието според нас е събуждането на българите, които бавно, но постепенно, последователно този процес върви. За мен това е единственото събитие, защото аз пречупвам всичко през живота на българите.

Кой факт от годината ще кажете, че е събуждането?

С това, че се показват като... въпреки порочната система се показват все повече с едно гражданско поведение.

Кажете конкретно.

Включително, ако видим проявите на учителите...

Тоест учителската стачка, тя е в класацията ни също...с висок процент.

Да. Бих я посочил като събитие, което... за първи път една цяла гилдия показа такава последователност и твърдост в извоюването на свои права. Не на завземането на нещо чуждо, а на своите си права. Това е положителен момент за мен и той идва според мен точно от падането на илюзиите вече, че Европейският съюз е едно лоно, в което всичко е прекрасно и чудесно. Точно влизането отвори очите на голяма брой българи, нещо, за което аз говорих преди това, и се видя, че ние всъщност повече губим. Засега е така, нашите загуби са категорично много повече, отколкото печелим. Макар че, хайде, някой ще каже - не поставяйте нещата като бакалска сметка, ама и това също трябва да се взима предвид. Ние плащаме един огромен членски внос, над 600 милиона евро, ние загубихме реакторите, които са милиардни загуби в продължение на следващите години. Срещу това нямаме компенсация. Ясно е вече от всички специалисти, става ясно, че еврофондовете няма да бъдат усвоени пълноценно, освен това те щесе усвояват от обръчите на Доган и ние продължаваме да затъвамев едно турско робство, в което обаче слагаме табелката "Европейски съюз".

Спря ли през 2007-а възходът на българските националисти? Има индикации за това впрочем, г-н Сидеров - вътрешни противоречия в партията ви и в парламентарната група, напускане на хора, задържане на ръста най-малкото на гласове на избори, при положение че се развивахте толкова силно. Атаки отвън, включително през съдебни процедури, включително срещу вас. Това са все удари, които със сигурност пречат.

Това е добре, че изброявате част от ударите, които нанесоха срещу нас и които продължават, защото такъв натиск и такова мачкане не е имало срещу никоя политическа сила. Аз съм го казвал доста пъти, сега ще го повторя пак в този ден на рекапитулация, че, ако "Атака" имаше една стотна от рекламата, която получи на тепсия ГЕРБ, например, един нов феномен, както го наричат, то ние щяхме да имаме над 30 или 40 процента в парламента. Само че ние получихме удари и продължаваме да ги получаваме, тъй като системата у нас няма нищо общо нито с парламентарната демокрация, нито с пазарната икономика. Две понятия, които много се развяват. Защо? Защото, както видяхме, изборите не са избори, а наддаване, надцакване и бизнес, и купуване. Това застрашава категорично много тревожно процеса въобще на представителност на властта в България, защото аз прогнозирам, че следващите избори могат да бъдат още по-драстично купувани, все по-мафиотизирани, все по-турцизирани и циганизирани. Основни участници в тези избори са автобусите от Турция и циганските гета, които се купуват на калпак. И това да стане емблемата на демокрацията в България. Срещу такава демокрация много хора ще кажат - по-добре да няма демокрация. Само че тези проблеми, ето, не се разискват сериозно, а се говори за... Да движение и динамика в една нова, млада националистическа партия, каквато е "Атака", безспорно има и не може да няма.

Добре, защо става така, като говорите за партията, че не успявате да се предпазите и през годините, и не само в тази, не успяхте да се предпазите от съмнителни личности с извратени наклонности. Ето, и сега след местните избори някакъв кандидат в листата на Стара Загора се оказва също набеден в педофилство.

Когато се появи... Да, точно го казвате, това е нещо, което, първо, се раздува, без да е ясно какво е. Второ, с огромно удоволствие някои медии го подхващат, защото те водят определено война срещу "Атака". Няма да ги изброявам тук, да не им правя реклама, те не заслужават това. И освен това срещу нас действа...

Не виждате ли проблеми в собствената си партия и с механизмите, които вие имате вътре, да се справяте.

Ама, коя е тази партия, която има абсолютен скенер за всички хора и ги проверява, нали, вътрешно, външно, душевно, морално и всякак с едно поглеждане.

Тоест, вие искате да кажете, че не сте по-различен от другите, но върху вас има фиксиране...

Че те например Атанас Папаризов от БСП го хванаха на калъп, на педерастки калъп, органи от НСБОП преди няколко години, но за това дума не се чу. Ето така го гепиха човека, на улица "Цар Симеон" имало някакъв бардак, и за това се разчу по някакви вътрешни слухове, обаче нито дума - нито прочетохме, нито чухме...

Нали разбирате сега, че...

... нито Канал 1 се занимаваше с това. Той сега е евродепутат.

Той сега може да търси отговорност от вас за това, което казвате.

Защо, да си педераст нима е наказуемо? Напротив, то става все повече гордост в България, така че би трябвало само да се почувства горд по новите норми и правила. Така че тук има една тенденциозност, както в много други отношения към "Атака", да не говорим за други партии, където не е... тук даже не е от този тип хора, а става дума за чисти мафиоти, бандити и хора от подземния свят, които станаха, изпонапълниха листите на ГЕРБ например. Погледнете там, един Илия Илиев - цигански барон, за когото излязоха данни, че в Италия е замесен с трафик на хора. Да не говорим тук за зулумите и далаверите му в България. Ами, че той е горд общински съветник от ГЕРБ в момента. Или пък сина на Тошо Тошев, Радослав Тошев, ето шуро-баджанащината им, с която много често нападат "Атака", къде е всъщност - в семейната партия ГЕРБ. Синът на Тошо Тошев там е съветник, определящ, много важна фигура.

Защо сте остър с ГЕРБ? Няма ли да търсите мостове за общо управление? Следващите...

Знаете ли защо? Не съм остър, аз съм ...

Следващите избори е много вероятно да сте заедно в парламента и да можете да направите мнозинство.

Не, не. За това можете да попитате Бойко Борисов, той като дойде тук, да ви каже как американският посланик му забранява да сме заедно. Не съм остър, аз съм обективен, защото за разлика от други, които си затварят очите, аз казвам - това, което сега сочите, като алтернатива, казвам го на тези казионни коментатори, които са и поръчкови такива, сега това, което сочите за алтернатива е същото, същия олигархичен модел и не трябва да си правите илюзии. Това казвам на хората, защото винаги съм казвал нещата директно.

Не, ама не обричате ли така "Атака" на вечна опозиция?

Не може да... Вижте сега, в политиката се правят компромиси, аз съм съгласен с това, прави се дипломация, но не можеш да правиш компромиси с основни национални интереси. Не можеш да казваш, че Ахмед Доган е най-великият, най-големият политик, както каза лидерът на ГЕРБ, най-адекватният, най-страхотният и така както всички други го хвалят, а единствено аз казвам: Ахмед Доган трябва да бъде отстранен час по-скоро от българската политика. Това е една вредна фигура. Това е човек, който мафиотизира политиката. Всички останали, включително и ГЕРБ, казват: той е най-великият. Значи, ето с кого ще направи коалиция. Ето аз затова предупреждавам. Това не е някакво остро поведение към ГЕРБ, ей, така, защото да си чеша езика.

Какъв е планът на "Атака" за сваляне на правителството догодина и предсрочни избори.

Планът на "Атака" е да следваме последователно, неотклонно това, с което печелим доверието на хората. Последователните си принципи, в които казваме, че България трябва да спре да бъде турска, под турско робство. Трябва да спре да бъде с двоен стандарт на колониална държава. Трябва да направи свой икономически модел, икономически суверенитет, доколкото това е възможно, в Европейския съюз. Но да помисли да го направи, да се помисли за една рязка политика нова, революционно нова политика. Казах го и в парламента няколко пъти това. Нужен е нов курс на икономиката ни, нов курс на националната политика спрямо турцизиране, ислямизиране, циганизиране на България. Нужен е нов подход към външната политика. Един подход на повече неутралитет, а не такъв слугинаж, какъвто наблюдаваме. Ето сега беше тук г-н Калфин, който по един изключително слугински начин обяснява как нашето присъствие в Ирак то било ново, друго. Ами, не е ново, г-н Калфин, то е същият слугинаж, който, като ви заповядат американците, ето ви тук още една връзка с ГЕРБ. Защото хората не се запитват за какво се бори ГЕРБ. Ами Бойко Борисов, ако му каже американският посланик, не в Ирак, той в Антарктида ще прати български войски. И ще го направи, козирувайки и навеждайки се в кръста, защото по-сервилен човек спрямо Щатите, новият голям брат, от него няма. Ето затова предупреждавам да не се лъжат хората по алтернативи, които са псевдо. Да следват интересите...

Виждали ли сте конкуренция в ГЕРБ на "Атака", че избрахте не тройната коалиция...

... националните интереси на България.

... толкова за атаки сега, колкото ГЕРБ, което е ново в говоренето ви. Ние често говорим с вас в това студио.

Не мога да виждам конкуренция, защото методите, с които си служи тази партия - купуване на гласове... Нямате представа сега, всеки един мой общински координатор, който идва в момента, провеждаме срещи с тях, ни казва едно и също: толкова много пари, изсипани от ГЕРБ, ДПС, БСП, досега не сме виждали.Започват с ГЕРБ. И никой не задава въпроса, от коментатори, журналисти, откъде има тази извънпарламентарна сила толкова много пари да купува цели комисии.

Добре, ясни тези развихте. Кое е най-важното през 2008 г.?

Две хиляди и осма се очертава, първо, като година на кризата...

Кажете нещо предметно, понеже това избраха останалите.

Година на кризата, в която хората в България, тези, които не са олигархията, тези един-два процента богаташи, ще бъдат ударени с нови цени, нови акцизи, нови данъци. Те ще бъдат мачкани още повече, отколкото 2007 година. Няма да се почувства влизането ни в Европейския съюз по някакъв подначин, това е със сигурност. Така че 2008 г. очаквам да бъде годината на социалните сътресения, годината на осъзнаването на все повече българи, които трябва да разберат, че трябва да отхвърлят веднъж завинаги антиконституционната партия от властта - ДПС, и да не позволят псевдоалтернативи, да не позволяват хора, които са ограбвали България и са участвали в това ограбване, да застават отново във властта. Колкото повече хора го осъзнаят, толкова по-близо ще сме до успеха на България.