Марешки: Похарчил съм не повече от 300 000 лв. за изборите
Марешки: Похарчил съм не повече от 300 000 лв. за изборите / снимка: БГНЕС

Екип на икономическа полиция обискира офиса на кандидата за кмет на Варна Веселин Марешки. Проверката е за документи, доказващи продажбата на гласове.

Пред Дарик Марешки заяви, че за изборите е похарчил "най-много 200-300 000 лева". „Не съм теглил никакви кредити, а тази година ще завършим със 100 милиона лева оборот”, добави аптекарският бос.

На един застъпник той е давал от 20 до 60 лева, каза самият той пред Дарик. По повод проверката на икономическа полиция в офиса му Марешки заяви, че ще съдейства на органите на реда.

По думите му той е подал жалба в Общинската избирателна комисия (ОИК), с която обжалва изборните резултати и избора на Кирил Йорданов за кмет. За Дарик говорителят на ОИК Кристиян Богоев потвърди, че вечерта на 30 октомври Марешки е подал жалба в комисията, с която иска касиране на изборите, както и ново преброяване на бюлетините за избор на кмет и на общински съветници.

Полицията е събрала всички лични карти на хората, чакащи пред офиса, търтейски документи, уличаващи Марешки в купуване на гласове. Майката на аптекарския бос също присъства на проверката, съобщиха очевидци. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за продаване на гласове, за което Наказателният кодекс предвижда глоба и затвор.

Други новини от Варна