Иво Прокопиев
Иво Прокопиев / netinfo

Иво Прокопиев е роден на 10 юли 1971 година в Разград. Постъпва в математическа гимназия в Габрово и става многократен носител на отличия и награди от математически конкурси и олимпиади в страната.

Висшето си образование получава в Университета за национално и световно стопанство в София, специалност Банково дело и финанси.

В момента е начело на група от 15 компании, които имат интереси в областта на медиите, рекламата, минното дело, информационните технологии, недвижимите имоти и редица други. Между тях са АИИ “Дейта процесинг” - един от най-големите центрове за кодиране и класифициране на информация в света; “Икономедиа” АД – издател на едни от най-уважаваните вестници “Капитал” и “Дневник”; “Каолин” АД – най-големият производител на каолин и кварцов пясък в региона; “Булброкърс” АД – водеща българска финансова компания. В групата фирми работят над 3000 души.

От началото на демократичните промени в страната Иво Прокопиев постоянно участва в проблемни групи, ангажирани с решаването на икономически и социални проблеми, като въвеждането на валутен борд в страната през 1997 година.

Иво Прокопиев е бил член на Икономическия съвет при президента Петър Стоянов. В момента е заместник-председател на Управителния съвет на Съюза на работодателите в България, заместник-председател на Съюза на издателите в България, член на Управителния съвет на БИБА, член на Международния консултативен съвет на Уникредит Груп-Италия и председател на Надзорния съвет на НОИ.

Източник: www.bisclub.org